Bio

De 20-jarige Merijn Oerlemans is geboren in Bergen op Zoom, ook wel de stad van stoet en spel genoemd. Hieruit is zijn interesse in het creatieve vak ontstaan. Al van kleins af aan is Merijn bezig met zijn ontwikkeling in acteren. Zo is hij begonnen bij een plaatselijke toneelvereniging en kwam hij stap voor stap op het niveau dat hij nu beschikt.

Mick Smits Fotografie

In 2016 won Merijn de prijs voor ‘Beste mannelijke hoofdrol’ bij de Amateur Muscial Awards. Deze prijs ontving hij voor zijn rol als Roger in de musical Petticoat. Deze overwinning was voor hem de sprong naar de professionele wereld. Deze kans pakte hij met beide handen aan. In theaterseizoen 2017/2018 was Merijn te zien als één van de hoofdrollen in het theaterconcert ‘Bella Italia’ van De Graaf & Cornelissen Entertainment. Hij straalde samen met Leonie Meijer en Marijn Brouwers op verschillende podia in Nederland. Nu, in theaterseizoen 2018/2019, is Merijn onder andere te zien in ‘Kruistocht in spijkerbroek de musical’ van Theater Terra, ‘NJMT’ en ‘Karel de Kok de kinderklucht’ van Van Hoorne Entertainment. 

Buiten het theater, was Merijn ook te zien op tv. Hij heeft gespeeld in de serie ‘Just Like Me’ van Disney Channel en in het populaire programma ‘Brugklas’ dat dagelijks te zien is op Zapp NPO3. Vanaf 3 mei is hij te zien in het programma All Together Now RTL4 waar hij 1 van de 100 muziek-experts is.

Ten slotte is Merijn ook te horen als stemacteur. Zo is hij onder andere te horen bij Hamsta als Mimo Jito en in commercials, zoals de Aldi.

Je kunt dus zeggen dat Merijn een duizendpoot is die van alle markten thuis is. Zijn enthousiasme en energie is zijn kracht.

Als je dromen je niet een klein beetje bang maken, zijn je dromen niet groot genoeg.

 

CV – Merijn Oerlemans 2019