Over

 

oerleprv-5

Merijn Oerlemans, geboren en getogen in het Noord-Brabantse Bergen op Zoom. In deze culturele stad heeft hij de smaak te pakken gekregen en wist hij al op jonge leeftijd dat de creatieve sector voor hem was weggelegd.

Theater, muziek en cultuur: dat zijn 3 woorden die een grote rol spelen in zijn leven. Alle aspecten van ‘theatermaken’ spreken hem aan, een theaterbeest pur sang.

– Als je dromen je niet een klein beetje bang maken, zijn ze niet groot genoeg – 

Hij heeft acteerlessen gevolgd bij uiteenlopende theatergroepen met vele verschillende genre’s – van komedie tot musical.

Toen Merijn in 2015 begon aan zijn avontuur bij een amateur vereniging in de regio, zijn er vele nieuwe deuren geopend. In de feel-good musical: Petticoat, kreeg hij de rol van Rogier van Rooden. Deze rol is bekroond tot ‘Beste Mannelijke Hoofdrol 2016’ bij stichting Amateur Musical Awards Nederland. Ook de gehele musical kreeg de award voor ‘Beste musical 2016’. Na deze mooie ervaring in Het DeLaMar Theater, zijn er nieuwe kansen en uitdagingen op zijn pad gekomen die de weg naar zijn droom verbreden.

In 2016 is hij verhuisd naar Amsterdam om zijn creatieve-‘drang’ verder te laten ontplooien.

Buiten het theater heeft hij ook gastrollen mogen spelen in ‘Just Like Me’ van Disney Channel en ‘Brugklas’ op Zapp NPO3.

TV en theater zijn zijn 2 grote liefdes, die hij in de toekomst hoopt verder te kunnen uitbreiden en te kunnen ontwikkelen.

Gedreven, professioneel en energiek!

Heeft ervaring op het gebied van het verzorgen van dramalessen. Was dramadocent op Scalda College te Goes, organiseert klein-/ en grootschalige evenementen waaronder: Kunsten in de Monumenten en de grootste Halloweentocht van Zuid-West Nederland op Landgoed Mattemburgh en is werkzaam geweest bij de KIDS TOP 20 als producer en is nu als productie aan de slag bij de KRO-NCRV op de jeugdprogramma’s.